Coming soon

...

Zo gaan je ondershirts (nog) langer mee

Een vlekje hier en daar, muffe geurtjes, verkleuringen onder de oksels: ondershirts die intensief gedragen worden, hebben helaas niet het eeuwige leven. Ook niet als ze van Supima katoen gemaakt zijn. Een beetje aandacht en verzorging doen echter wonderen voor de levensduur van je onderkleding.

We zeiden het al eerder: wassen is geen rocket science. Kleur bij kleur, niet te heet: moet lukken. Maar hoe goed je je ook aan het wasvoorschrift houdt: er komt een dag dat je afscheid moet nemen van je favoriete ondershirt of boxershort. Simpelweg omdat het zijn beste tijd gehad heeft en niet meer doet waar het voor dient: jou en je bovenkleding fris houden. Het juiste materiaal en de juiste productie kunnen de levensduur van een T-shirt aanzienlijk vergroten. Zo zorgen we er bij noshirt voor dat je je comfortabele onderkleding lang mooi blijft. Maar je kunt je shirts en shorts zelf ook behoeden voor snelle aftakeling.

Fris zonder wasverzachter en droger
Dat doe je bijvoorbeeld  door je onderkleding te wassen in een niet al te volle trommel (er moet nog zeker een vuist aan ruimte zijn bovenop de was) en op een niet al te hoge temperatuur (30 graden is warm genoeg). Wees zuinig met wasverzachter! Een flinke scheut wasverzachter betekent niet dat je was automatisch lekkerder gaat ruiken. Integendeel: de restjes wasverzachter en wasmiddel die achterblijven in je trommel vormen ‘vetluis’: een zeepbacterie die ervoor zorgt dat er nare geurtjes in je ondershirts (en andere kleding) blijven hangen na het wassen. Vetluis voorkom je door je wasmachine een paar keer per jaar goed te reinigen, de machine eens in de twee weken op 90 graden te laten draaien, en niet helemaal los te gaan met vloeibaar wasmiddel en –verzachter. Gebruik helemaal geen wasverzachter wanneer je NOSHIRT dry in de wasmachine zit, de stof onder de oksel van de noshirt dry raakt dan verstopt en verliest daarmee zijn werking!

De droger mijden is ook een waardevolle tip: in de frisse buitenlucht drogen je shirts en boxers prima en slijten ze minder. Hang de kleding dan overigens niet in de volle zon aan de lijn: zo voorkom je verkleuring (bijvoorbeeld van je zwarte of khaki shirts). Leg, of beter: hang, je shirts kurkdroog weer in de kast. 

Vergeet ook niet om ritsjes, knopen, veters en andere sluitingen van kledingstukken dicht te doen voor je ze in de was gooit. Zo voorkom je gaatjes, rafels en pillende plekken.

Vuistregels bij vlekken
Ook buiten de wasmachine gelden een aantal officieuze vuistregels: gooi je shirt na een warme, inspannende dag niet onderin de wasmand om ‘m daar pas na een week weer uit te vissen. Laat je shirt liever even luchten of bewaar ‘m tot het juiste wasmoment in een schone waszak. Een vlek op je shirt? Die probeer je er direct uit te krijgen. Liefst voor de vlek écht in je kleding is getrokken. Tot slot: gebruik altijd goede deo. Maar trek pas een minuutje na het sprayen je ondershirt aan. Komt je shirt in aanraking met deodorant die nog niet is ingetrokken, dan wordt ’t onder de oksels namelijk sneller geel. En dat is, zelfs als het lekker ruikt, niet de bedoeling. Benieuwd wat je zelf nog meer kunt doen tegen gele vlekken onder de oksels? Ook daar hebben we tips voor. 

Is het moment dan, na een lang en intensief samenzijn, toch daar dat je je geliefde ondershirt betere kunt gebruiken als poetsdoek of kluskleding? Treur dan niet. Bedenk voor welke geurtjes en vlekken je je mooiste overhemden hebt behoed. En dat het eindelijk tijd is voor (een flinke voorraad) nieuwe, frisse exemplaren.

Continue shopping

De winkelwagen is leeg.