DE ONGESCHREVEN REGELS

Stijl heb je of natuurlijk helemaal niet.

Roel Wolbrink: Stijl heb je of natuurlijk helemaal niet. 

Stijl heb je of natuurlijk helemaal niet. Kopen kun je het niet, leren wel. Want het moet echt jouw eigen stijl worden. Hele volksstammen lijken onverschillig in hun kledingkeuze en hun gedrag. En dat is jammer. En bovenal een gemiste kans. Door er af en toe even bewust bij stil te staan maak je het jezelf zoveel makkelijker en leuker. Begin de dag met een ritueel. Verzorg jezelf. Trek schoon ondergoed aan, want je weet nooit waar en hoe de dag eindigt. Trek je Noshirt aan en kies voor een goed hemd. Vervolg met de kousen; heren dragen immers lange(re) sokken. En dan een goede broek. Gepoetste schoenen en bijpassend jasje.

Mocht een overjas nodig zijn dan laat je je sportjas en zeiljack natuurlijk hangen. Die zijn waarvoor ze gemaakt zijn. Om te sporten en zeilen. Dat zegt de naam al. Hetzelfde geldt dus ook voor je sportschoenen of je witte sportsokken. Duh.

Kleed je voor de gelegenheid. Maak er wat moois van. Zet je glimlach op, dat ontspant jezelf en anderen. Neem alleen het broodnodige mee. Sleutels heb je dus niet in je broekzak, tenzij het echt niet anders kan. Net als je mobiel. Die kan beter in je binnenzak van je jasje stoppen. Vooral niet de hele tijd in je hand en met je ogen erop gericht ;-)

En in een gesprek praat je met de ander, niet alleen over jezelf en al helemaal niet over geld. Je gesprekspartner wil weten hoe en waarom je dingen doet. Dat is interessant. En uiteraard betaal jij de rekening voor een dame. Alles voor de gunfactor.

Maar dit wist je natuurlijk allemaal al lang. Daarom deel je deze blog vooral met de wannabees en mensen die nog een zetje kunnen gebruiken.

Verder winkelen

De winkelwagen is leeg.