Een betere
wereld...

...eindigt bij jezelf

Bij Noshirt doen we er alles aan om onze producten zo duurzaam mogelijk te maken. We werken met hoogwaardig katoen en duurzaam TENCEL™, verpakken onze items duurzaam en gooien niets weg. Dat doen we omdat we de aarde graag goed door willen geven aan de volgende generatie.

Door bij ons te kopen, draag je al bij aan deze duurzame missie. Maar ook na je aankoop kun je ervoor blijven zorgen dat je jouw Noshirts (of shorts, of sokken) zo duurzaam mogelijk behandelt. In dit blog geven wij tips.

#1 Beoordeel je producten één voor één

Als je bestelling binnenkomt, wil je het liefst al je items openmaken. Je bent nieuwsgierig, dat snappen we. Maar je doet de aarde een plezier als je eerst één item probeert. Eenmaal geopende verpakkingen kunnen wij namelijk niet meer verkopen. Is de maat niet goed of voldoet het niet aan je verwachtingen? Dan kun je je bestelling retour sturen. Zowel de verpakking die je open hebt gemaakt, als de pakjes die nog dicht zijn.

Wat gebeurt er daarna? De geopende verpakking gaat naar terug naar ons atelier in Tunesië. Daar maken onze naaisters er nieuwe items van voor de Nowaste-collectie. De gesloten pakjes keren terug naar ons warehouse in Nieuwegein. Daar wachten ze op een nieuwe gelukkige koper. En dat laatste is wel zo duurzaam.

#1 Beoordeel je producten één voor één

#2 Was en droog met beleid

Een kind kan de was doen. Dat klopt. Maar: als je zelf een béétje nadenkt bij het wassen en drogen van je kleding, blijft het veel langer goed. En dat is dan weer beter voor de wereld. Doe wit bij wit, zwart bij zwart en gekleurd bij bont. Was met een bijpassend wasmiddel, het liefst op 30 graden (maar maximaal op 40 graden) en je bent een heel eind.

Dan het drogen. Het duurzaamst is natuurlijk op de waslijn. Het enige wat je nodig hebt, zijn wasknijpers en een portie geduld. Toch liever in de droger? Ga dan voor het laagste programma, dat is het zachtst voor je ondershirts. Opvouwen doe je pas als de stof écht droog is. En dan mag je Noshirt in de kast tot de volgende draagbeurt.

Meer wastips?

Check onze spoedcursus hogere waskunde

Vertel me meer Path Created with Sketch.

#3 Draag Noshirts door

Omdat mode overal beschikbaar is en te koop is voor een bodemprijs, lijkt het tegenwoordig wel normaal om kleding na een paar keer dragen weg te gooien. Een ontwikkeling die niet alleen ongelooflijk zonde is, maar vooral ontzettend slecht voor het milieu.

Noshirts zijn gemaakt om door te dragen. Onze grootste wens als je een item bij ons koopt, is dat je het minstens 100 keer draagt. En het liefst nog veel vaker. Want ook al zijn onze stoffen duurzaam – zeker bij Noshirt Nature – het allerduurzaamst is een lang leven. Dus doe jezelf én ons een plezier, en draag dat Noshirt tot de laatste draad versleten is. Meer weten over onze blik op slow fashion? Dat lees je in dit blog.

Op naar een betere wereld

Op naar een betere wereld

Een betere wereld begint dus niet alleen bij jezelf, het eindigt vooral ook bij jou. Want natuurlijk helpt het enorm om je kledingkast te vullen met duurzame items. Maar pas als je hier ook duurzaam mee omgaat, doe je de aarde echt een plezier.

Heb jij over dit onderwerp nog vragen of suggesties voor ons? Neem vooral contact op.

Verder winkelen

De winkelwagen is leeg.