Een koele aarde?

Daar krijgen wij het warm van

Ziet jouw inbox dit jaar weer zwart van de aanbiedingen tijdens Black Friday? Dan voegen wij graag een stukje groen toe. Niet alleen aan je inbox, maar ook aan de wereld. Dit jaar werken we namelijk samen met goed doel Justdiggit om de aarde groener én koeler te maken.

Green Friday bij Noshirt

Comfortabel voor jou, goed voor de aarde. Dat is al jarenlang het motto voor Noshirt. Tijdens Green Friday gaan we – nog meer dan anders – met dat motto aan de slag. Dat doen we met Justdiggit. Deze non-profitorganisatie heeft als doel om de planeet af te koelen door uitgedroogde landschappen in Afrika te vergroenen.

Eén van de manieren waarop ze dat doen, is door zogenaamde ‘water bunds’ te graven. Dit zijn halvemaanvormige kuilen die regenwater opvangen. Dankzij deze bunds heeft het water dat valt meer tijd om de grond in te trekken. Zo krijgen zaden de kans om te ontkiemen. Het resultaat: al na één seizoen ziet het landschap er groener uit. En blijft de bodem koel. Cool, toch?

Green Friday bij Noshirt

Doneer een earth smile

Eén bund houdt maar liefst 2.100 liter water vast als het regent. En helpt zo om 124 m2 droog en gedegradeerd landschap te herstellen. Zodra de eerste grassen en planten beginnen te groeien, veranderen de bunds in een groene glimlach. Justdiggit noemt ze daarom ook wel ‘earth smiles’. Door een bund te graven in droge grond, laten ze de aarde – letterlijk en figuurlijk – weer glimlachen.

Tijdens Green Friday krijg je bij Noshirt t/m 30 november bij elke bestelling de kans om zo’n earth smile te doneren. Bij het afrekenen kun je ervoor kiezen om 4 euro extra af te rekenen voor het goede doel. Wij verdubbelen dat bedrag en doen de donatie in jouw naam. Voor 8 euro kan Justdiggit één nieuwe bund graven in Afrika. Daar krijgen wij een glimlach van. En we hopen jij ook.

Noshirt. Comfort by nature.

Comfortabel voor jou, goed voor de aarde.

Lees meer Path Created with Sketch.
Doe de aarde een plezier

Doe de aarde een plezier

Met alle aanbiedingen en kortingsacties tijdens Black Friday is de verleiding om meer te kopen dan je nodig hebt groot. Geloof ons, dat snappen we. Daarom willen we je bij Noshirt helpen om niet alleen jezelf, maar ook de aarde een plezier te doen. Met één kleine donatie maken we samen al een verschil.

Als we onze krachten bundelen, kunnen we de opwarming van de aarde maar liefst 37% beperken. Simpelweg door groen terug te brengen en het landschap een kans te geven zich te herstellen. We’re digging it. Meer weten? Op de website van Justdiggit lees je wat de bunds doen en hoe ze helpen het landschap te herstellen.

BESTELLEN + DONEREN

ALLEEN DONEREN

Verder winkelen

De winkelwagen is leeg.