Noshirt zit al 15 jaar goed

Jan Willem blikt terug & vooruit

Noshirt bestaat 15 jaar! Een mijlpaal waar we dit jaar uitgebreid bij stilstaan. We beginnen waar Noshirt begon: bij oprichter Jan Willem Onderwater. Hij blikt terug, maar vooral ook vooruit.

15 jaar trots

“In 15 jaar is er veel veranderd. En eigenlijk ook niets. In 2009 begonnen we met Noshirt met het doel om het leven van mensen comfortabeler te maken. Dat doel hebben we nog steeds. In 2009 deden we dat met één ondershirt, de Noshirt Original. Inmiddels bestaat de collectie uit 26 items.” Dat hij trots is op waar Noshirt nu staat, hoeft Jan Willem niet te zeggen. Het blijkt uit alles.

Zijn grootste trots zit echter niet bij Noshirt zelf, maar bij de mensen die het dragen. Jan Willem: “We krijgen regelmatig persoonlijke reacties binnen van mensen die fan van Noshirt zijn. Soms al 15 jaar. Laatst ontvingen we bijvoorbeeld een bericht van iemand die in 2009 een Noshirt had gekregen om uit te proberen. Dat droeg hij nog steeds. En hij bleek al jaren trouwe klant. Dit soort berichten bevestigen dat het idee dat we 15 jaar geleden hadden, niet alleen bij ons in de smaak valt.”

15 jaar trots

Leven lang ondershirts

Wat dat idee was? Jan Willem vertelt: “We wilden een goed, fijn en mooi ondershirt maken. Echt onzichtbaar en echt comfortabel. Dat was Noshirt. Ik dacht: in het ergste geval heb ik voor de rest van mijn leven lekkere shirts in de kast liggen. Maar gelukkig hoefde ik ze niet allemaal zelf te dragen, want er bleken meer mensen enthousiast.”

En of. We krijgen regelmatig positieve en enthousiaste berichten van klanten binnen. Dan zitten we even stralend achter ons bureau. Maar het zijn niet alleen complimenten waar we blij van worden. Jan Willem: “Ik vind het fijn als klanten ons scherp houden. Suggesties, ideeën of vragen van klanten hebben er al regelmatig voor gezorgd dat we onze collectie konden aanvullen.”

Noshirt. Comfort by nature.

Comfortabel voor jou, goed voor de aarde.

Lees meer Path Created with Sketch.

Iets goed doen

Zo ook de lancering van de vrouwenlijn, een feit waar Jan Willem eveneens met trots op terugblikt: “Jarenlang kregen we elke week de vraag: wanneer komt er een lijn voor vrouwen? Maar we wilden eerst een sterke mannencollectie neerzetten, voor we ons gingen verdiepen in wat een ideale vrouwenlijn nodig heeft. Drie jaar geleden was het zover. Deze keer dacht ik: in het ergste geval heeft mijn vrouw de rest van haar leven fijne shirts in de kast liggen. Een grotere kledingkast bleek echter niet nodig, want de damesitems werden meteen goed ontvangen.”

Of er nog dromen over zijn voor de komende jaren? Meer dan genoeg. Jan Willem: “Ik wil nóg dichter bij de klant staan. Misschien wel met een eigen showroom in de stad. Ik wil nóg transparanter zijn over waar onze producten vandaan komen. Dat weten we precies, maar kunnen we nog duidelijker vertellen. Ik wil maatschappelijke impact maken, duurzaam groeien en anderen inspireren om ook te kiezen voor slow fashion. We hebben nog genoeg te doen.”

Iedereen comfort

Iedereen comfort

Wat al 15 jaar als een paal boven water staat, is dat Noshirt comfortabel moet zijn. En dat blijft het. Jan Willem: “Ik hoop dat klanten net zoveel comfort ervaren van onze ondershirts als dat we zelf doen. Dat gevoel gun ik iedereen. Ik ben ontzettend dankbaar dat we dit al 15 jaar voor heel veel mensen mogen doen. Hopelijk komen er nog veel meer bij.”

Maar eerst gaan we deze belangrijke mijlpaal vieren. Jan Willem sluit af: “Het hele jaar gaan we onze klanten in het zonnetje zetten met typische Noshirt-verrassingen. Meer kan ik niet vertellen, want dan is het geen verrassing meer. Wat vaststaat is dat we onze 15e verjaardag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Houd ons dus vooral in de gaten om het feestje mee te vieren.”

Verder winkelen

De winkelwagen is leeg.