Wat je niet leest op een label [5]

Deel 5: Gemaakt van de mooiste materialen

Onze ondershirts hebben geen labels. Toch willen we je graag vertellen hoe, waar en waarvan onze shirts worden gemaakt. En vooral: waarom we dat zo doen. Daarom bieden we je hier een uitgebreid informatielabel in 5 delen. Voor wie het naadje van de kous wil weten. Of van het shirt natuurlijk.

Deel 5: de mooiste materialen

In dit laatste deel van het ‘Wat je niet leest op een label’-vijfluik beschrijven we wat meestal wél op een label staat: waar onze shirts, shorts en sokken precies van gemaakt worden. En waarom die materialen ervoor zorgen dat ze zo lekker zitten. Op alle vlakken.

Deel 5: de mooiste materialen

Supima uit Amerika

Een deel van onze ondershirts, voor mannen én vrouwen, maken we van katoen. Dat is een bewuste keuze geweest toen we begonnen met Noshirt en achter die keuze staan we nog steeds. We gebruiken namelijk niet zomaar katoen, maar Supima katoen.

Supima is een afkorting voor ‘superior pima’ en de merknaam voor luxueus Amerikaans katoen. Pima katoen is namelijk een katoensoort met een extra lange, extra sterke en extra fijne vezel. Dat zie je natuurlijk niet met het blote oog, maar dat voel je wel. Van deze katoenvezel worden namelijk fijnere garen gesponnen dan van ‘gewoon’ katoen. En van die fijne garen worden hele fijne, hele zachte, glanzende katoenproducten gemaakt. Producten die lang mooi blijven en lang meegaan. Onze ondershirts en shorts bijvoorbeeld.

Katoen of TENCEL™

Kies je voor luxueus katoen of duurzame houtvezel?

Ontdek het hier Path Created with Sketch.

Tijd voor TENCEL™

Toch wilden we aan ons assortiment shirts en shorts ook producten van ander, nog duurzamere materiaal toevoegen. Naast slow fashion willen we immers ook gewoon hele goede ondermode maken. Na een uitgebreide zoektocht hebben we gekozen voor TENCEL. TENCEL is gemaakt van de een natuurlijke, duurzame houtvezel. Wat dat inhoudt? In dit blog lees je het. En als je benieuwd bent naar de nieuwe vrouwencollectie Noshirt Women Nature, gemaakt van datzelfde zachte TENCEL, vertellen we je er hier met liefde nog veel meer over.

Sockstories

Sockstories

Zouden we bijna onze sokken vergeten. Want ook die hebben een eigen verhaal. Over Engels vakmanschap, merinoschapen uit Tasmanië en katoen uit de Nijldelta. Maar dat gaan we hier niet vertellen. Dat doen we gewoon in dit sokkenblog.

Wil je meer weten over onze materialen? De productieketen? Vragen over de keurmerken? We gaan er graag verder, dieper, duidelijker op in. Stuur ons gerust een mail!

[1] Gemaakt in Tunesië
[2] Over MVO in ons DNA
[3] Noshirt = Nowaste
[4] Van Oeko-Tex tot Iso: wat zeggen die keurmerken?

Verder winkelen

De winkelwagen is leeg.