Zomer zonder zweet

Een extra laag(je) bij hoge temperaturen

Het ondershirt alleen geschikt om in de winter warm te blijven? Think again. Ook in de zomer is een ondershirt (of top) namelijk een essentiële aanvulling op je outfit. Want juist als het warm is, biedt een extra laagje onder je kleding alles wat je nodig hebt om te genieten van een zomer zonder zweet. Wij leggen uit waarom.

#1 Een ondershirt houdt je koel

Een extra laag onder je kleding houdt je warm. Dat klinkt logisch. Maar een extra laag dragen om koel te blijven? Dat voelt tegenstrijdig. Toch is niets minder waar. Een goed ondershirt zorgt er namelijk voor dat je lichaam een aangename temperatuur houdt. Het voert zweet af, houdt je huid droog en zorgt ervoor dat je je comfortabel blijft voelen. Zelfs als het kwik stijgt.

#1 Een ondershirt houdt je koel

#2 Minder last van zweetvlekken

Een logisch gevolg van hoge temperaturen, is dat je meer zweet. Betekent dat per definitie dat je zweetvlekken moet accepteren? Nee hoor, want met een ondershirt absorbeer je een groot deel van het zweet. Een shirt met korte mouwen beschermt je oksels tegen natte plekken. En als je veel zweet, kun je kiezen voor een speciaal anti-zweet ondershirt. Het Noshirt Dry heeft extra inzetten onder de oksels om het transpiratievocht op te vangen. Zo blijft je bovenkleding droog, zelfs als de zon er alles aan doet om je te laten zweten.

Al onze tips om zweetplekken te voorkomen, lees je hier.

Noshirt Dry

Natuurlijk tegen zweet

Shop nu Path Created with Sketch.

#3 Geen plakkende bovenkleding

Een ander gevolg van meer zweten, is dat je kleding aan je lichaam gaat plakken. En alsof dat nog niet vervelend genoeg is, kan transpiratievocht er ook voor zorgen dat de stof gaat schuren en zo je huid irriteert. Met een ondershirt van een zachte en ademende stof voorkom je dat nare gevoel. Belangrijk daarbij is dat het ondershirt of de top goed past. Oftewel: nauwsluitend op je lichaam, maar niet te strak. Zo biedt het maximaal comfort.

#4 Bescherming voor je kleding

#4 Bescherming voor je kleding

Ondershirts vormen niet alleen een barrière tegen zweet, maar helpen ook om je bovenkleding te beschermen tegen vlekken en slijtage. Lichaamsoliën, deodorant en zonnebrand kunnen na verloop van tijd je kleding beschadigen. Een ondershirt zorgt ervoor dat je overhemden en zomerjurkjes langer meegaan en er beter uit blijven zien. Bovendien hoef je ze minder vaak te wassen. Ook dat draagt bij aan het verlengen van de levensduur.

#5 Stijlvol de zomer door

Ondershirts zijn niet alleen praktisch, ze helpen ook om je looks te af te maken. Met een dunne top onder je luchtige blouse of jurkje verbloem je de randjes en bandjes van je beha. En onder een wit overhemd voorkom je dat er dingen doorschijnen die je liever niet wilt laten zien. Zo zie je er stijlvol en verzorgd uit. Op je werk, bij de zomerse barbecue én tijdens je favoriete festival.

Klaar voor een stijlvolle zomer? Kies dan nu jouw perfecte ondershirt. Voor dames zijn de Tank Top en Spaghetti Top favoriet. Zowel de Lite als de Nature-stof zijn licht, luchtig en absorberend. Wil je zweetvlekken voorkomen? Dan is de Short Sleeve ideaal, omdat de korte mouwen helpen overtollig zweet op te vangen.

Voor heren hebben we de keuze uit onze dunne ondershirts Noshirt Lite of Noshirt Nature. Wil je extra bescherming tegen zweetvlekken? Kies dan voor de Noshirt Dry. Met de extra inzetten onder de oksels vangt dit shirt alle transpiratie moeiteloos op. Tot slot is daar onze absolute topper bij warm én koud weer: de Noshirt Performance. Dit shirt is voorzien van de Clima Cell Solution®-techniek, die je warm houdt bij kou en absorbeert en verkoelt wanneer je het warm krijgt.

Verder winkelen

De winkelwagen is leeg.