Zweten is weten

Je hebt Nosocks nodig

De ideale zomerlook? Blote benen, lage schoenen. Veelgehoorde zomerklacht? Zweetvoeten. Ga je wel voor de ‘look’, maar niet voor de ‘smell’? Dan is dit de oplossing. 

Men neme: een warme dag, twee blote voeten en een paar hippe sneakers of leuke instappers. Men krijge, zeer waarschijnlijk: zweetvoeten. Bacteriën zijn de boosdoeners. Ze zoeken graag broeierige warmte op om helemaal in los te gaan, met alle gevolgen en geurtjes van dien. Wil je een beetje hip de hitte in, met leuke schoenen, maar zonder zichtbare sokken en ruikbare voeten? Dan kun je een aantal dingen doen.

Ademend materiaal
Om te beginnen: zorgen dat je voeten kunnen ademen. Lederen schoenen, of schoenen met een voetbed van leer, lenen zich daar beter voor dan synthetische exemplaren. Een zooltje van leer of kurk in je sneakers leggen, wil ook nog wel eens helpen.

Onzichtbare voetsokken
Draag je lage, dichte schoenen, zoals sneakers, instappers, enkellaarsjes of loafers, dan kun je daar het beste sokken in dragen. Uit onderzoek van de Europese schoenwinkel Size? naar de bacteriegroei in schoenen, blijkt dat die groei tot drie keer minder is als je sokken in je schoenen draagt.
Wil je je sokken niet zichtbaar dragen, kies dan niet voor enkelsokken of ‘quarter socks’, maar voor footies: voetsokken die écht onzichtbaar zijn in lage schoenen.

 

Antibacteriële footies
Nosocks zijn voetsokken. Niet alleen ontworpen om onzichtbaar te blijven in lage schoenen, ze zijn ook gemaakt om je voeten fris te houden. Het Egyptische katoen absorbeert vocht, net als de Merinowol van de winterse variant Nosocks. De ademende wreef zorgt ervoor dat je voeten lucht krijgen en fris blijven en de antibacteriële finish minimaliseert vieze geurtjes. Wel de ‘look’, niet de ‘smell’ dus.

Schone sokken
Goede schoenen en sokken van het juiste materiaal zorgen er al voor dat bacteriën veel minder speelruimte krijgen tussen je tenen. Wil je ze nog minder kans geven om er een feest van te maken in je schoenen, wissel dan één keer per dag van sokken, was en droog je sokken op de juiste manier en geef je schoenen af en toe eens een dag of nacht om te ‘luchten’. Zijn ze een beetje vochtig, dan kun je er ongebruikte coffeepads of theezakjes inleggen. Werkt als een trein.

Nosocks uitproberen
Zijn je favoriete sneakers al een beetje ‘verpest’ door een hardnekkig geurtje? Ook dan is er nog hoop. Leg ze eens een nachtje, in een plastic zak, in de vriezer. Je krijgt je schoenen gegarandeerd fris weer terug. En aangezien bacteriën niet van extreme kou houden, bestaat de kans dat ze – met hun geurtjes- voor langere tijd vertrokken zijn.

Eerst eens proberen wat goede sokken voor je kunnen betekenen? Probeer Nosocks 30 dagen vrijblijvend uit. Op naar een warme zomer. Met frisse voeten.

Verder winkelen

De winkelwagen is leeg.