[4] ONZE KLANT IS GEEN KONING

5 bewuste keuzes van Noshirt

De klant is koning, luidt een bekend gezegde. Daar geloven we bij Noshirt niet zo in.

Bij Noshirt staan kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel. Ook in het contact met medewerkers én klanten gaan we graag goede, lange relaties aan. En dat doen we niet door de klant als koning te behandelen.

Er zijn weinig mensen om wie een groter mysterie hangt dan staatshoofden. Ondanks het openhartige interview dat Willem-Alexander op zijn vijftigste verjaardag gaf, blijft duidelijk: dit is een koning. Een man met een gepaste afstand tot zijn volk. Een man die je als doodgewoon burger niet zomaar even kunt vragen wat hij nou écht van iets vindt. 

Een goed gesprek
En dat is precies de reden dat we het prachtige, oudhollandse gezegde ‘De klant is koning’ anno 2019 met een gezonde korrel zout nemen. Zouden we de klanten als koning zien, dan zou dat namelijk niet tot betere service leiden. Integendeel: we zouden ons veel te stijf gedragen. Ons continu druk maken over de juiste aanspreekvorm. Waarschijnlijk niet écht tot een gesprek komen, maar blijven hangen in oppervlakkigheden. En zeker niet durven vragen naar lengte en gewicht om de juiste maat te adviseren.

Wat wil je?
De klant is onze beste vriend, zeggen wij liever. Klinkt niet lekker en klopt ook niet écht natuurlijk- dat weten wij ook wel: we staan niet wekelijks samen met alle Noshirt-dragers op de golfbaan. Maar we proberen dat wel na te streven in de manier waarop we met klanten omgaan: we zien ze graag als mensen die dicht bij ons staan en die we (denken te) kennen. Aan wie we durven te vragen wat ze écht willen. Voor wie we dag en nacht bereikbaar zijn en met wie we een goede band willen opbouwen en behouden. Op een informele toon, maar met een serieuze boodschap: we zijn blij dat je er bent. En we hebben jouw duidelijke mening nodig om de shirts en shorts die jij draagt te verbeteren.

Langdurige relatie
Voor onze goed vrienden rennen we graag net even harder. We regelen spoedbestellingen en adviseren ze bij twijfels over de maat of de uitvoering van shirt, short of sok. We mailen ze met aardige berichtjes. Vertellen ze waar we mee bezig zijn. Vinden het meer dan prima als ze commentaar geven op onze producten en werken óók mee als ze iets willen ruilen. In de hoop dat we een langdurige relatie aangaan. Dat de vriendengroep groter wordt. En dat op een dag de koning klant wordt.

Meer weten over de bewuste keuzes die we maken? Volg ons blog en lees ook:

[1] Waarom wij tóch kiezen voor katoen.
[2] Wie zit er met zijn handen aan jouw shirt (en waar)?
[3] Noshirt = Nowaste
[5] OEKO-TEX, OEKO-WAT? 

Verder winkelen

De winkelwagen is leeg.