Duurzaam katoen

Duurzaamheid en kwaliteit

Wat katoen kan doen

Bij Noshirt maken we onze ondershirts en shorts ook van katoen. Dat lijkt misschien wat ouderwets, maar is in onze ogen niet meer dan logisch. Katoen is namelijk een natuurlijk materiaal dat al duizenden jaren bekend staat om zijn goede vochtopname, het lichte gewicht en comfortabele gevoel op de huid. Ideaal voor ondergoed dat je bovenkleding fris moet houden.

Je hebt katoen en katoen. Bij Noshirt gebruiken we de superieure kwaliteit van Supima® katoen. Katoen met een zeer lange vezel, gekweekt in de Verenigde Staten door telers die streng worden gecontroleerd en geen concessies doen aan kwaliteit. Dat betekent: geen onnodige vervuiling, geen onnodig gebruik van water en geen kinderhandjes bij de pluk.

Om je Noshirt nóg lekkerder aan te laten voelen, hebben we van deze toch al extreem lange, zachte katoenvezel een extra fijne draad laten spinnen (en voor Noshirt Lite een nóg fijner draad...) en er een beetje elasthaan aan toegevoegd. Je Noshirt voelt daardoor zacht en comfortabel aan, en blijft was na was in topvorm!

Het breien en kleuren van de katoenen draad tot de stof die je draagt doen we bij een Oeko-tex gecertificeerd atelier. Daarmee voorkomen we het onnodig gebruik van en een zorgvuldige omgang met chemische stoffen. Zo min mogelijk en alleen als het écht nodig is. Zo weten we zeker dat bij het verven en wassen van onze Supima katoen er geen substanties gebruikt worden die een gevaar vormen voor jou, of voor de mensen die er mee werken.

Op deze manier draag je niet alleen een extreem zachte en sterke katoen op de huid, je weet ook zeker dat iedereen die mee heeft gewerkt aan het tot stand brengen van onze producten, een eerlijk loon ontvangt en onder goede werkcondities voor jou aan het werk is geweest. Voelt net even wat lekkerder, toch?

Benieuwd welke keuzes we hebben gemaakt en welke stappen we zetten om ons proces nog duurzamer en beter te maken? Via ons blog houden we je op de hoogte.

Bijvoorbeeld:
[1] Waarom wij tóch kiezen voor katoen.
[2] Wie zit er met zijn handen aan jouw shirt (en waar)?
[3] Noshirt = Nowaste

Ons
assortiment

Verder winkelen

De winkelwagen is leeg.